Посетете ни във Facebook
Facebook
Посетете ни в Google+
Google+
Гледайте ни в Youtube
Потърсете ни в Skype
0878 05 07 07, 0878 05 20 20

Коледни и Новогодишни оферти

Нова година в Рим – 5 нощувки, със самолет, на български език!
Продължителност: 6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Маршрут:
София – Рим – София
Дати на отпътуване:
29.12.2023 г.
Или се свържи с нас на телефон 0878 05 07 07
Програма
ДЕН 1
Отпътуване от Терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания "Wizz air" за Рим. Kацане на летище в Рим. Посрещане на летището. Трансфер до историческия център на Рим.Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъкът "Сант' Анджело", построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия;църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи.Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

ДЕН 2
акуска.  Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:Посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:Пешеходна разходка с местен екскурзовод "Римските площади" - необходимо е ползване на градски транспорт: площад "Испания" - където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата "Санта Тринита дей Монти"; фонтанът "Ди Треви" - най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад "Навона". Нощувка.

ДЕН 3
Закуска.  Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт или туристическа програма по желание:Посещение на Капитолийските музеи с местен екскурзовод - най-старите музеи на света, създадени от папа Сикст IV през 1471 г., където се пазят шедьоври на Караваджо, Тициан, Тинторето и Рубенс. Музеите са дом на безценни колекции на древното изкуство като конната статуя на Марк Аврелий и прочутата вълчица, откърмила Ромул и Рем - създателите на Вечния град.По желание и предварителна заявка - празнична новогодишна вечеря (по оферта, предложена допълнително в нашите офиси).  Нощувка.

ДЕН 4
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!Закуска. Свободно време в Рим (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:Пешеходна разходка "Средновековният Рим и Трастевере" с местен екскурзовод (с включена входна такса за замъка "Сант'Анджело"): посещение на емблематичната за Рим Крепост на светия Ангел и приказна разходка "отвъд Тибър" в средновековното сърце на Вечния град. Кастел Сант'Анджело е построен в древността като мавзолей на император Адриян, служел е като защитно съоръжение, в което са се укривали папите при нужда, а днес е превърнат в национален музей. Впечатлява с автентичната си структура на една от най-добре запазените сгради от древното минало на величествения Рим, с богатата колекция от ценни исторически експонати и прекрасната панорамна гледка, откриваща се от най-високото ниво на крепостта. Обиколката продължава с разходка в най-мечтаната част на днешния Рим - средновековния исторически квартал Трастевере, изпълнен с живописни улички с характерна атмосфера и множество интересни артистични райони. Посещение на най-значимата историческа църква в квартала "Санта Мария в Трастевере". Освен средновековното сърце на града, тук има безброй типични ресторанти и кръчми, в които може да се опита римската кухня в оригинал, а в по-късните часове - да се посетят баровете, които определят това място като средище на нощния живот в столицата. Програмата с местен екскурзовод продължава около 2,5 ч., след нейното приключване туристите имат свободно време с изключителната възможност за прекарване на вечерта в Трастевере. (Връщането до хотела е индивидуално - може да се ползва денонощен редовен градски транспорт до хотела или такси).Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Свободно време в Рим (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:Посещение с местен екскурзовод на галерия "Дория Памфили" – най-великолепната и богата частна колекция в Рим със шедьоври на Караваджо, Тициан и Веласкес и смайващата галерия на огледалата, която напомня двореца на френските крале във Версай. Галерията е разположена в резиденцията на фамилия Дория – Памфили, наследници на известния в XVII век папа Инокенций X Памфили (римски папа от 1644-1655 година). Посещението започва  с великолепно декорирани с пейзажни картини зали и достига до основното ядро на колекцията, в която ще видите шедьоври на античната скулптура, на живописта, осветения семеен параклис и концертната зала. Днес Галерия Дория Памфили е резултат  на натрупване на произведения на изкуството в продължение на 500 години чрез бракове между най-големите италиански благороднически фомилии: Делла Ровере, Алдобрандини, Колона, Боргезе,  Дория-Памфили и други. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Багажът се оставя в стая за багаж в хотела. Свободно време в Рим - необходимо е ползване на градски транспорт. Трансфер до летище в Рим. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air" за София. Пристигане на летище София. ЦЕНИ:
Дата Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) Двойна стая със спалня (не се гарантира) Допълнително легло в двойна стая Единична стая
29.12.2023 1259 лв. 1259 лв. 1259 лв. 1654 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
 • пешеходна обиколка на Римските площади с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 15 записани туристи - 35 лева от 12 год.
 • пешеходна обиколка на Римските площади с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 15 записани туристи - 25 лева от 1 год. до 11
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. УСЛУГАТА СЕ ГАРАНТИРА ЕДИНСТВЕНО ПРИ ЗАЯВЯВАНЕ КЪМ МОМЕНТА НА НАПРАВАТА НА РЕЗЕРВАЦИЯ И НАЛИЧИЕ НА СВОБОДНИ МЕСТА! Моля, резервирайте услугата своевременно! - 65 лева от 1 год. до 17
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. УСЛУГАТА СЕ ГАРАНТИРА ЕДИНСТВЕНО ПРИ ЗАЯВЯВАНЕ КЪМ МОМЕНТА НА НАПРАВАТА НА РЕЗЕРВАЦИЯ И НАЛИЧИЕ НА СВОБОДНИ МЕСТА! Моля, резервирайте услугата своевременно! - 95 лева от 18 год.
 • Пешеходна обиколка "Кастел Сант'Анджело и Трастевере - средновековният Рим" (с включена входна такса за Кастел Сант'Анджело) с местен екскурзовод на български език на турист при минимум 15 туристи - 75 лева от 2 год.
 • Посещение на Капитолийските музеи с екскурзовод на български език (с включени входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи - 75 лева от 26 год.
 • Посещение на Капитолийските музеи с екскурзовод на български език (с включени входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи - 49 лева от 6 год. до 25
 • Посещение на галерия "Дория Памфили" с екскурзовод на български език (с включена входна такса и такса резервация за галерията) на турист при минимум 15 туристи - 79 лева от 12 год.
 • Посещение на галерия "Дория Памфили" с екскурзовод на български език (с включена входна такса и такса резервация за галерията) на турист при минимум 15 туристи - 59 лева от 2 год. до 11
 • Новогодишна вечеря в ресторант "Hard Rock Cafe" по фиксирано месно меню с включени напитки на турист - с начало 20:00 ч., посрещане на Нова година и празнична музикална програма - необходимо е ползване на градски транспорт (Новогодишно меню: предястия - селекция от кростини и месни деликатеси, гриловани зеленчуци и рикота; основно ястие (избира се една от следните възможности): 1.Двоен чийзбугер с американско сирене, майонеза, домати, айсберг и червен лук 2. Грилована сьомга с билково масло, домашен барбекю сос, пресни зеленчуци и пържени картофи с подправки 3. Стек на грил в билково масло с пресни зеленчуци и пържени картофи с подправки 4. Бургер със сирене Чедър, домати и айсберг и лучено кръгче 5. Ребра с дърпано свинско, гарнирани с дърпано месо, барбекю сос и боб ; десерт: празнични профитероли; напитки: кока-кола, фанта, спрайт и минерална вода от машина с безплатно доливане; бутилка бяло или червено вино за двама (по избор); чаша Просеко за наздравица в полунощ. Детско меню: Пилешки филенца, макарони със сирене, мини чийзбургер, мини хотдог, ванилов крем с шоколадов топинг; напитки: кока-кола, фанта, спрайт и минерална вода; музика на живо, след полунощ - диско музика с DJ) при минимум 15 записани туристи. РЕЗЕРВИРАЙТЕ СВОЕВРЕМЕННО, МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! - 379 лева от 11 год.
 • Новогодишна вечеря в ресторант "Hard Rock Cafe" по фиксирано месно меню с включени напитки на турист - с начало 20:00 ч., посрещане на Нова година и празнична музикална програма - необходимо е ползване на градски транспорт (Новогодишно меню: предястия - селекция от кростини и месни деликатеси, гриловани зеленчуци и рикота; основно ястие (избира се една от следните възможности): 1.Двоен чийзбугер с американско сирене, майонеза, домати, айсберг и червен лук 2. Грилована сьомга с билково масло, домашен барбекю сос, пресни зеленчуци и пържени картофи с подправки 3. Стек на грил в билково масло с пресни зеленчуци и пържени картофи с подправки 4. Бургер със сирене Чедър, домати и айсберг и лучено кръгче 5. Ребра с дърпано свинско, гарнирани с дърпано месо, барбекю сос и боб ; десерт: празнични профитероли; напитки: кока-кола, фанта, спрайт и минерална вода от машина с безплатно доливане; бутилка бяло или червено вино за двама (по избор); чаша Просеко за наздравица в полунощ. Детско меню: Пилешки филенца, макарони със сирене, мини чийзбургер, мини хотдог, ванилов крем с шоколадов топинг; напитки: кока-кола, фанта, спрайт и минерална вода; музика на живо, след полунощ - диско музика с DJ) при минимум 15 записани туристи. РЕЗЕРВИРАЙТЕ СВОЕВРЕМЕННО, МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! - 180 лева от 2 год. до 10
 • Новогодишна вечеря в ресторант "Papa Rex" по фиксирано меню с включени ¼ вино и ½ вода на турист - необходимо е ползване на градски транспорт (Новогодишно меню - предястия: плато от месни деликатеси, моцарела, пармезан и хлебчета със зехтин и босилек; ньоки с манатарки и бекон; палачинка с телешко месо в сос Розе; телешко месо, задушено с подправки и вино Бароло; сотирана цикория и печени картофи; десерт: тирамису; в полунощ - леща с италианска наденица Котекино - при минимум 15 туристи. Ресторантът има дреcкод и изисква задължително официално облекло! РЕЗЕРВИРАЙТЕ СВОЕВРЕМЕННО, МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! - 195 лева от 11 год.
 • Новогодишна вечеря в ресторант "Papa Rex" по фиксирано меню с включени ¼ вино и ½ вода на турист - необходимо е ползване на градски транспорт (Новогодишно меню - предястия: плато от месни деликатеси, моцарела, пармезан и хлебчета със зехтин и босилек; ньоки с манатарки и бекон; палачинка с телешко месо в сос Розе; телешко месо, задушено с подправки и вино Бароло; сотирана цикория и печени картофи; десерт: тирамису; в полунощ - леща с италианска наденица Котекино - при минимум 15 туристи. Ресторантът има дреcкод и изисква задължително официално облекло! РЕЗЕРВИРАЙТЕ СВОЕВРЕМЕННО, МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! - 110 лева от 2 год. до 10
 • Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване - 99 лева от 1 год.
 • Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване - 135 лева от 1 год.
 • Чекиран багаж до 32 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване - 189 лева от 1 год.
 • Доплащане за съседни места в самолета (отиване и връщане) - на турист (подлежи на потвърждение) - 49 лева от 1 год.
 • Такса гориво за въздушен транспорт (за дати на отпътуване до 31.12.2022) - 17 лева от 1 год.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Рим - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см)
 • Посрещане на летището в Рим
 • Групов трансфер летище - хотел - летище
 • 5 нощувки със закуски в хотел 4* в центъра на Рим
 • Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
 • Асистанс на български език по време на цялата екскурзия

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • PCR тестове (при необходимост)
 • Чекиран багаж
 • Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език
 • Посещение на Капитолийските музеи с местен екскурзовод на български език
 • Пешеходна разходка "Средновековният Рим и Трастевере" с местен екскурзовод на български език
 • Пешеходна разходка с местен екскурзовод на български език до Римските площади
 • Посещение на галерия "Дория Памфили" с екскурзовод на български език
 • Слушалки по време на туристическите програми в Рим (3 EUR на турист за всеки един от туровете)
 • Входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR) и Колизеума (16 EUR)
 • Новогодишна вечеря (по допълнителна оферта в нашите офиси)
 • Градски транспорт в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)
 • Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
 • За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 • Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от туристите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2-3 EUR на нощувка на турист в хотел 1/2/3* и 4-6 EUR на нощувка на турист в хотел 4*.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.
 • Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
 • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (1018 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,04). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 2,90 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
 • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.